www.eurochi.ro
Euro Chi: Chi = ENERGIA VITALA = Forța- și elixirul Vieții: Puterea Universului, acum,-și- la îndemâna Dvs.!
Energie-, Forță și Vitalitate pt protecția -energetică- și succesul Dvs.!
EuroChi | Echipamente de Energei Vitala EuroChi | Echipamente de Energei Vitala
EuroChi | Echipamente de Energei Vitala EuroChi | Echipamente de Energei Vitala
 
:: www.eurochi.ro / Scurt istoric despre Energia Vitală Chi ::
 
EuroChi | Echipamente de Energei Vitala
EuroChi | Echipamente de Energei Vitala EuroChi | Echipamente de Energei Vitala
 
:: Euro Chi ::    
Ora exacta (se incarca): 
 

Scurt istoric despre Energia Vitală Chi

  »»   

Home... / Pagina index... (Echipamente -generatoare- de Energie- si Forta Vitala) Energia Vitală  =  Forța Vieții

Scurt istoric în tainele teoriei ENERGIEI VITALE & FORŢEI VITALE Universale

Tradiţie spirituală

De-a lungul istoriei omenirii, Energia Vitală & Forţa Vitală a primit diverse nume, fiecare cultura -si fiecare civilizatie- la privit dintr-un anume punct de vedere si a folosit-o in nenumarate feluri pentru nenumarate lucruri, dar -mai ales- in vindecare- si autovindecare.

Prana

Oamenii din vechea Indie o numeau PRANA.
yoga | Echipamente de Energie Vitala si Forta VitalaAceasta Energie Universala este considerata ca element de baza si sursa a vietii.
Cuvantul sanscrit "Prana", ce nu poate fi tradus cu ușurință, derivă din rădăcinile 'pra' (care înseamnă' prim, primar, înainte sau dinainte) și 'an', (care înseamnă; respirație, mișcare, viață), dar, se poate considera ca fiind: "energie absoluta".
Prana este respiratia, suflul vietii, care trece prin toate formele si le da viata.

Prana este o energie primară, pură, universală care dă viață materiei, este forța din toate, animate și neanimate.
Prana este pur Spirit, e ăntru totul imaterială.

Prana este elementul de bază a corpului subtil, a câmpului energetic și a sistemelor de chakre.meditatie | yoga | Echipamente de Energie Vitala si Forta Vitala

Practicarea Pranayamei si a exercitiilor de Yoga s-au dezvoltat din cunoasterea Pranei.
Yoghinii practica manevrarea acestei energii -mai ales- prin tehnici de respiratie.

Exista nenumarate scoli de yoga care se bazeaza pe tehnici de control al suflurilor subtile, numite Pranayama.

Cine respira corect, traieste -dupa cum se spune într-o învatatura străveche yoghina- în rezonanta cu Prana.
Prana este pentru yoghini Energia Vitală si Forta Vitala a fiecarei fiinte.

Prana este energie cosmica, iar prin Pranayama ne putem conecta la izvorul nesecat al energiei universale.

Energia Kundalini este la baza celor două curente vitale; prana (adică energie vitală & forța vitală) și virya (adică; virilitatea). Prana este aspectul extensiv al energiei, iar virya este intensitate adamantină. Aceste două energii, complet deșteptate și reunite, crează extazul reuniunii vieții mistice cu cea instinctuală.
La fel ca si tehnicile de respiratie (pranayama) si posturile de yoga (asana) sau actul sexual amoros revitalizeaza corpul prin preluarea Pranei din Univers.
(Se pune ca, in timpul fuziunii erotice cu continenta, ritmul respirator se echilibreaza si intra în armonie cu suflurile subtile prana), facând astfel ca cei doi iubiti sa asimileze prin rezonanta energii extrem de regenerante pentru întreaga structura si foarte elevate - Tantra Yoga).

Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Chi / Qi

Vechii chinezi o numeau CHI.
yinyang / chi  | Echipamente de Energie Vitala si Forta Vitala"Chi" este un cuvant chinezesc care nu se poate traduce in nici o alta limba, avand mai multe semnificatii:
"energie vitala universala", "forta vitala cosmica", "suflu cosmic" sau "respiratia vietii", precum si "aer -ether- vital".yingyang

Toata materia vie sau neînsufletita este compusa si -intre-patrunsa de aceasta Energie Universala.
Chi este o forma complexa de energie, considerata a fi energia universala care mentine totul in viata, o forta invizibila ce ne inconjoara in permanenta si care ne asigura -printre altele- sanatatea fizica si psihica, fericirea, bunastarea si abundenta.

CHI reprezinta energia universala invizibila care animeaza toate fiintele.

Fluxul de CHI estecontinuu: prin anumite cai / canale (sau meridiane, cum sunt denumite) ale corpului nostru (practicile acupuncturii simedicinei asiatice se bazeaza pe aceste cai), in jurul nostru, in casa noastra, pe intregul pamant, cer,atmosfera si cosmos.
Feng Shui Dinamic :: Echipamente de Energie- si Forta Vitala Universala CHI Fluxul corect al CHI-ului este important in orice situatie.

Chi (Energia Vitala Universala) contine doua forte polare: Yin si Yang.
Când ele sunt în echilibru, sistemul, organismul viu este sanatos, boala ându-se ca un rezultat al dezechilibrului.

Practicile de Tai-Chi si Chi-Kung s- au dezvoltat -tot- din aceasta cunoastere. Chinezii afirma ca CHI este simbolul vietii. Daca viata are un simbol, atunci acesta este chi.

Feng Shui are ca principiu de baza curgerea si echilibrarea fluxului energiei CHI (se pronunta "cí") prin crearea unui echilibru intre formele de energie Yin si Yang precum si combinarea armonioasa in acelasi cadru a celor cinci elemente. CHI reprezinta deci energia, si este principiul esential in Feng Shui.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Ki

Japonezii o numesc , sau Khí.
khangi-loveEnergia vieţii () este de provenienta spirituala - afirmă ei.

, energia vitala universala, poate fi utilizata in autovindecare si este de mare ajutor si pentru dezvoltarea propriei personalitati.
Deasemeni, energia vieţii () joacă un rol important în orice facem, fiind energia primară a emoţiilor noastre, gândurilor şi a vieţii spirituale.

Cuvântul japonez “REIKI” înseamnă “energie vitala, sau energia vieţii (kí) de provenienţă spirituală (rei)”.
chiReiki este în primul rând un sistem de evoluţie spirituală (decat un mod de tratare sau auto-vindecare).

Rei-ki ul si Shiatsu, utilizeaza aceasta energie mai ales pentru vindecare.
REIKI este o metodă naturală de vindecare a trupului, sufletului şi minţii, întrucât energia -vitala- universală acţionează benefic asupra tuturor nivelelor energetice ale omului (fizic, eteric, astral, mental, cauzal).

, este folosita -deasemenea- si în artele martiale (orientale).
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Manakabbalah

Polinezienii au numit misterioasa energie MANA.
Din ea a derivat si s-au dezvoltat practicile si exercitiile care poarta numele de Kahuna, si cele 'Lua' ale razboinicilor koa.

Egiptenii il numeau "Hike", iar grecii "Pneuma".

Israelitii au numit aceasta energie "lumina astrala", iar Kabbalisti "Yesod".

Biblia noastra crestina (Noul Testament) afirma ca aceasta energie este "omniprezenta" si "omnipotenta".
Acest lucru inseamna ca ea este pretutindeni si este in stare de a produce "miracole".

Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Abordarea științifică și primele dispozitive- și echipamente de acumulare - și generare a Forței Vieții și a Energiei Vitale Universale

Tradiția științifică occidentală

Primii acumulatori de energie- și Forță Vitală și primele baterii orgonice

Practicantii si cercetatorii din Vest -la randui- au cercetat si utilizat si ei aceasta energie.
Idea unui fluid- sau a unei energii universale care strabate toata Natura, a fost sustinuta -si- de catre mai multi savanti occidentali.

Pe parcursul istoriei, mulți oameni -printre care și savanți- au pretins că au descoperit "forța vitală", nefiind conștienți și că oamenii o foloseau deja de mii- sau -poate- zeci de mii de ani!
Chiar dacă unii au auzit și știau de "chi/qi", "prana", "mana", "puterea psihică", etc., etichetau cu ușurință acestea ca fiind doar "superstiții", însă descoperirile lor au fost -întotdeauna, desigur- "științifice".

Ei au folosit si utilizat diferite nume pentru -acceasi energie- Energia Vitală & Forța Vitală, numele -de obicei- reflectând un anumit aspect -cercetat- al ei:
telesma (Hermes Trismegistus), illiaster si munia (Paracelsus), Eter Solar (Korschelt), magnetism animal si fluid magnetic (Mesmer), Od / Forta Odica (Baron von Reichenbach), Orgone / Orgon (Reich), Aura (Kilner), Auxones (Are Waerland), energie psihica (magicieni, samani), bioenergie / bio-energie (tamaduitori, vindecatori), bioplasma (cercetatori sovietici), Lumină Astrală, Energie Cosmică, Energie sau Lumină Creatoare, Energie Vitala Universala, Forta Vietii, Forta Vitala Cosmica si multe altele, ca sa numim aici doar câteva.
Pt mai multe informatii vezi si pagina "Diferite nume date acestei energii si forte mistice de-a lungul timpului..."

Paracelsus (Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim) (1493 - 1541) spunea ca "Illiaster" (Yliaster) sau "Munia"-cum denumea el această energie mistică- se compune atat din 'forta vitala', cat si din 'materie vitala'.

In cercetarile sale, Robert Fludd (1574 - 1637) a numit-o "Spiritus", sau "Spirit Universal".
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala


Franz Anton Mesmer: 'Fluid magnetic' și 'magnetism animal'

Mesmer, Franz Anton | fluid magnetic, magnetism animalicCu mai mult de 200 de ani în urma, Franz Anton Mesmer, (1734 - 1815) un talentat fizician din Stuttgart, Germania, a studiat si practicat medicina mai întâi în Viena, apoi s-a mutat la Paris.
In 1778, el declara in capitala Frantei ca, in organismul uman exista un "fluid magnetic" care poate influenta -si de la distanta- alti indivizi.
A efectuat multiple cercetari si experimente cu Energia- si Forta Vitala pe care a numit-o “fluid magnetic", sau "magnetism animal”.
"Magnetism personal" este numele mai răspândit astăzi și folosit preponderent în zilele noastre.
Numele lui Mesmer este strâns legat și de hipnoză (adica, "mesmerizare").

Franz Anton Mesmer, si primii acumulatori de energie- si forta vitala Franz Anton Mesmer sustinea ca "magnetismul" este o forta vie universala si trateaza pacienti cu o larga varietate de boli cu magneti ( o terapie inca folosita si astazi, in vremurile noastre).
El a crezut ca o forta -vitala- pe care a numit-o “magnetism animal” exista incorpul uman si poate fi directionata catre alte organisme si corpuri umane.

Mesmer a fost primul care a inventat acumulatorul de Energie- si Fortă Vitală.

Intr-un recipient de dimensiuni de cca 2-3 m, un fel de bazin -sau cada- (de obicei din lemn, -specific- din stejar) era umplut cu diferite materiale in care erau puse intr-o mixtura -parca- haotica cateva materiale organice si din care ieseau niste tije de fier sau de cupru, pe care el le numea "baghete".
Magnetismul animal (adica; fluidul magnetic) putea sa fie captat de un receptor şi distribuit de tijele -"baghetele"- metalice/de fier. Receptor era în acest caz o cuva/cada/bazin/recipient -numiti-o cum doriti Dvs.- gigantica, pe care Mesmer o instalase in locuinta sa (loc destul avea, fiindca pe vremea aceia inchiria un mic palat in apropierea lui Champ Elysées - vezi imaginile laterale).

Franz Anton Mesmer In acest bazin -printre mixtura de materiale amintita mai sus- se scaldau numeroase sticle umplute cu apa -deja- magnetizata dispuse in diferite raze, cu gaturile orientate catre exterior, catre pacienti/bolnavi.
Puterea (forta) vitală era îndreptată astfel catre pacienti.
In jurul bazinului lui se inbulzeau- si se ingramadeau bolnavii: cei din primul rand aflandu-se in contact direct cu tijele de fier, altii stateau cu picioarele pe alte tije de metal care ieseau din recipientul in cauza, mai altii erau urcati in bazin, in timp ce ceilalti tinandu-se de mana cu primii, se tineau stransi de mana cu ceilalti, sau stateau agatati de o franghie umeda, -formand un "cerc/inel magnetic" pentru ca fluidul vindecator sa se poata propaga si ajunge la toata lumea.

In imagini: Mesmer si celebrele sale sedinte de terapie hipnotica in jurul primului acumulator de energie- si forta vitala (fluid magnetic).
(Clic pe imagini pt a le marii...)

Pt mai multe informatii despre Franz Anton Mesmer si primul Acumulator de Energie- si Forta Vitala, consultati pagina aferenta  »»...
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Karl von Reichenbach: 'Od'

Baronul Karl von Reichenbach (sau Carl von Reichenbach, 1788 - 1869) a numit aceasta forta misterioasa "OD".
Reichenbach si-a petrecut cca. 30 de ani, pe la mijlocul secolului al 19-lea, facand experiente cu acest camp.

Karl von ReichenbachEl s-a dedicat în ultimii săi ani de cercetare în studierea acestui câmp de energie (nedovedit stintific a exista) care combină electricitate, magnetism şi căldură, și care -afirma el- provin de la toate lucrurile- și ființele vii, pe care l- a numit -așa cum am amintit și adineauri- Fortă Odică.

A descoperit ca multe caracteristici si proprietati sunt asemanatoare campului electromagnetic  -descris si de catre James Clerk Maxwell la inceputul sec. XIX-, dar ca unele proprietati sunt specifice doar acestui camp odic, acestei forte odice.
In acelasi timp, a descoperit ca multe proprietati sunt specifice numai acestei forte odice.
A stabilit ca polii unui magnet arata nu numai polile magnetice, ci si o polaritate unica asociata acestui distinct camp odic.
Alte obiecte, cum ar fi cristalele, manifesta tot o unica polaritate, cu toate ca nu sunt magnetice.
Polii campului de forta odica au proprietati de subiective de "fierbinte", "rosu" si "neplacut", sau "albastru", "rece" si "placut" pentru observatorii sensibili. Mai mult: a determinat faptul ca polii nu atrag, ca in electromagnetism, ci, datorita fortei odice, polii care se aseamana se atrag.

horoscopVon Reichenbach a studiat relatia dintre radiatiile electromagnetice ale soarelui si concentratiile de camp odic.
A descoperit ca acest camp odic poate fi transmis prin fire metalice, viteza de propagare finnd mica (cca. 4m pe secunda), depinzand mai degraba de densitatea materialului respectiv decat de conductibilitatea materialului.
In plus, obiectele pot fi incarcate cu aceasta energie in mod similar campului electric.

Parte din acest camp poate fi focalizat de lentila ca si lumina, in timp ce alta parte se scurge pa langa lentile in jurul obiectelor plasate in calea lui. Aceasta parte reflectata a campului odic va reactiona asemenea flacarii unui lumanari aflate intre curenti de aer, ceea ce sugereaza ideea compozitiei sale, similara cu cea a fluidului gazos.
Experientele enumerate arata campul fortei odice incarcat de proprietati ce sugereaza ca este format din particule asemanatoare substantelor fluide, cat si din energie ca si undele de lumina.

Von Reichenbach a demonstrat prin cercetarile sale de la sfârsitul secolului al XVIII-lea si începutul secolului al XIX-lea, ca chiar si "aura" mineralelor este o realitate incontestabila, fiind o modalitate de manifestare a energiei vitale universale.

Printr-o miscare perpetua de flux si reflux, acest Spirit Vital pune fiintele si lucrurile într-o strânsa legatura si comunicare.
Aceasta energie difuzeaza în materie vitalitatea creatoare a planului spiritual (!); ea este asemenea unui fluid capabil sa penetrze oriunde si sa impregneze totul; ea anima si revigoreaza orice parte din Univers, creând armonia în întreaga natura.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Edward Bulwer-Lytton: 'Vril'

Lord Edward Bulwer-Lytton în romanul științifico-fantastic 'The Coming Race' (Rasa care va veni)⁠, publicat în anul 1871, descrie o civilizație care trăiește în interiorul planetei, și care este mult mai evoluată și mai avansată -dpdv tehnologic- față de civilizația umană.
Noțiunea de „vril” a fost creată de el. Membrii acestei rase au descoperit energia-, forța- și puterea Vrilului, pe care o folosesc prin intermediul psihicului.

Naratorul romanului descoperă că aceste ființe, care se numesc 'Vril-ya', au mari abilități telepatice și parapsihologice, cum ar fi posibilitatea de a transmite informații telepatic, posibilitatea de a alina- și de a scăpa de durere, precum și posibilitatea să adoarmă pe alții.

Edward Bulwer-Lytton: 'Vril''Vril' este o sursă latentă de energie, pe care gazdele sale, spiritual mult mai elevate decât naratorul, sunt capabili să o stăpânească și să o folosească prin intermediul voinței lor (nu numai meștrii lor spirituali), până la un anumit punct ce are de a face cu constituția lor ereditară.
Gradul de dominare depinde de sistemul lor ereditar, care le dă- și le alocă puteri extraordinare și însemnate.

Acestă stăpânire și măiestrie în utilizare, le-a dat accesul la o putere și o forță nemaipomenită și extraordinară, ce putea fi subordonată și controlată cu- și prin voința lor.
Această energie fluidică era utilizată și în comunicarea lor cu naratorul.

Printre nenumăratele puteri și utilizări pozitive și constructive ale 'Vril'ului, era și abilitatea vindecare și tămăduire, de schimbare în mai bine, dar totodată era prezentă și partea destructivă; adică, cea de a distruge locuri, lucruri sau ființe.
Puterile destructive fiind -poate- și mai puternice, permițeau la doar câțiva copii Vril-ya, -dacăvoiau- să distrugă orașe întregi, însă doar dacă era necesar și doar dacă -evident- era cazul.

Energia Vril era utilizată și valorificată printr-un așa numit "dispozitiv Vril", sau -doar- prin concentrare mentală.

Mai multe informații despre 'Vril'  »»

Sus, la inceputul paginii...

Korschelt: 'Ether Solar'

Korschelt si "Aparatul sau de Radiatie Eterica Solara"Cu un secol în urma, în anul 1897, Korschelt a inventat un "Aparat de Radiație Solară Eterică", pe care l-a folosit mai ales în scopuri terapeutice, pentru vindecare.

Aparatul său utiliza "forţa vitală eterică" -preponderent- în scopuri de vindecare.
Teoria electro-dinamică al lui Wilhelm Weber (fizician german, 1804 – 1891) privind structura particulelor electrice l-a determinat pe Korschelt să tragă concluzii despre "particulele eterice"  contribuind la constuirea aparatului său.

El a conceput- si construit mai multe astfel de aparate, diferenta intre ele fiind doar forma materialelor utilizate.
In scopul de a obtine o putere mai mare, a fost utilizat -si- curentul electric.
Evident, inventia lui a fost primita cu multa precautie, dar si cu o anume fascinatie. Aparatul putea fi utilizat in scopul cresterii intensitatii puterii eterice, a amplificarii Energiei Vitale și Fortei Vitale.

Sus, la inceputul paginii...

Cercetări și observații științifice în secolul XX.

Kent: 'Substanță Dinamică'

James Tyler Kent (1849 - 1916), medic american, recunoscut ca parinte al homeopatiei moderne scrie:
"Energia insasi nu este energie, ci o substanta dinamica. Exista un Dumnezeu Suprem, care este alcatuit din substanta, si este o substanta uniforma. Toate provin, curg de la El, toate de la cel superior si pana la ultimul corp material, fiind legate in acest mod."

Henri Bergson: 'Élan Vital'

Filosoful francez Henri Bergson (1859 - 1941) a numit aceasta energie "Elan Vital" în cartea sa "Evoluție creativă" apărută în anul 1907, în care el abordează problema de auto-organizare şi morfogeneza spontană a -tuturor- lucrurilor într-o manieră din ce în ce mai complexă.

Elanul vital a fost tradus inițial ca și "impuls vital", dar este apoi consemnat ca "forță vitală" și dorește a fi o explicaţie ipotetică pentru evoluţia şi dezvoltarea organismelor, pe care Bergson o lega strâns cu constiinta.
Se credea -evident, eronat- de către alţii, că această esenţă (elanul vital) putea fi recoltată şi încorporată într-o substanţă neînsufleţită şi -apoi- activată cu energie electrică, luând- și înțelegând probabil, literalmente descrierea metaforică lui Bergson despre "curgerea- și curentul vieţii".

Kilner: Aura

aura.jpg (14419 bytes)La începutul secolului, dr-ul Walter John Kilner (1847–1920) a cercetat energia radiata de corpul uman prin filtre si ecrane colorate.

în 1911 Kilner a publicat unul dintre primele studii -științifice- medicale din vest despre "atmosfera omului" propunând -totodată- și utilizarea acestuia în diagnostizare.
El a descoperit ca "campul energetic uman", adica; "AURA" (asa a numit el aceasta energie), difera de la o persoana la alta, si sufera modificari în cazul unor afectiuni sau boli, ceea ce a determinat mai târziu, formularea unui sistem de diagnosticare pe baza culorii, formei si dimensiunii, a compozitiei si înfatisarii generale ale "aurei".

Englezul W. J. Kilner s-a gindit ulterior ca, fara indoiala, boala provoaca anumite modificari ale aurei umane si a urmarit chiar sa realizeze modalitati fizice, simple pentru a o face vizibila oricui.
Pentru aceasta el a realizat anumite ecrane cu o substanta chimica (Dicianina) prin care orice fiinta umana care priveste prin acel ecran corpul uman gol al fiintei umane in cauza, poate percepe culorile aurei, astfel fiind cu putinta sa se stabileasca chiar diagnosticul in multe boli.

In concluzie putem spune ca 'aura' este totalitatea energiilor subtile rezultate prin sublimare sau acumulate prin rezonanta cu energii corespondente din Macrocosmos ce emana direct proportional cu aceasta acumulare din corpul nostru subtil energetic.
Aura vitala sau eterica este ceva mai mica, urmeaza in general contururile corpului fizic si nu dispune de nici un invelis perceptibil direct cu ajutorul vederii fizice comune.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala
Motto:
"Tot ceea ce exista, toata materia provine dintr-o substanţă primară, eterul luminos".
Nikola Tesla

Nicola Tesla: Eter luminos

Nikola TeslaȘi Nicola Tesla (1856 - 1943) -printre alte preocupari ale sale- a cercetat aceasta energie- si forta mistica.

In 1881 el sa mutat la Budapesta unde -sub conducerea lui Tivadar Puskas, cel care a inventat sistemul de informații telefonice, fiind in relatii de contact si colaborare cu renumitul inventator Thomas Alva Edison- lucra la firma American Telephone Company, unde a invatat si insusit multe dintre cunostintele pe care apoi le va aplica in inventiile sale.
Dupa inaugurarea primei centrale telefonice, el a devenit unul din inginerii principali a companiei.

Aici a elaborat -dupa cca 5 ani de cercetari- functionarea motorului de curent alternativ.
La mijlocul anilor '80 este deja in Statele Unite, lucrand pt Edison, parasind curand firma din cauza unor neintelegeri, fondand propria sa firma / companie.

Tesla considera energia electro-magnetică ca fiind parte a unei energii mult mai mari, mai subtil și mai 'măreț, și privea tensinea ca o curgere de eter sub diferite stări de presiune.
El a afirmat că "tot ceea ce există, toată materia provine dintr-o substanță primară" pe care l-a numit "eter luminos - în engleză: luminous ether" și credea că poate extrage energie direct din mediul înconjurăor. În acest sens, el a efectuat mai multe experimente în laboratorul său din New York (Long Island, South Fifth Avenue).
Din păcate, toată documentația aferentă, împreună cu toate toate aparatele și dispozitivele aflate în laborator au fost arse și distruse în incendiul devastator din anul 1895 care a nimicit și distrus practic tot laboratorul său.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Lakhovsky: Universion

Georges Lakhovsky (1869 – 1942) a publicat mai multe carti si articole care a încercat să demonstreze că celulele vii emit- și (deasemenea) primesc radiaţii electromagnetice egale cu propria lor frecvenţă.

în 1925 i-a apărut în revista "Radio News" articol intitulat "Tratarea cancerului cu Frecvenţe Ultra Radio."
în 1929, în timp ce era în Franţa, el a fost autorul unei carti "Secretul vietii: energie electrică, radiaţii şi corpul Dvs.", în care a pretins şi a încercat să demonstreze că, sănătatea -bună sau rea- este determinată de sănătatea -relativă- a celulelor și a oscilaţiilor sale, iar bacteriile și diferitele tipuri de cancer, cât şi alţi agenţi patogeni, le pot corupe pe acestea, cauzând interferenţe cu aceleași -si cu aceste- oscilaţii.

Lakhovsky a inventat si construit "Ooscilatorului cu unde multiple", prin care a susţinut că ar revitaliza şi consolida starea de sanatate a celulelor -și implicit oscilațiile lor normale-.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Wilhelm Reich: Orgon / Orgone (energia orgonică)

Wilhelm Reich: Orgon /  Energia orgonicaDr.-ul psihiatru Wilhelm Reich (1897 - 1957), elevul, discipolul- si apoi colegul lui Sigmund Freud, a efectuat multiple experimente cu cele mai moderne instrumente -si aparaturi medicale- electrice si electronice din vremea aceea.
El a examinat energiile care sunt eliberate in timpul activitatii sexuale, mai ales in timpul orgasmelor, si a descoperit ca aceasta energie, este o energie vitala, fiind forta vietii.
El a denumit aceasta energie "Orgone" (derivand -si- din cuvantul orgasm).

Reich a construit o multitudine de aparate pt studiul energiei orgon (energiei orgonice).
Unul dintre aceste a fost un acumulator orgonic, care putea concentra energia orgonica, pe care l-a folosit pt a incarca persoanele-, dar si obiectele cu aceasta energie.

Wilhelm Reich spunea ca "orgonul" este o energie cosmică primordială, -in general- de culoare albastra/albastrui, care este prezenta pretutindeni si care influenteaza direct procesele atmosferice si climatice, culoarea cerului, gravitatia, formarea galaxiilor si a planetelor si exprimarea biologica a emotiilor si a sexualitatii.

Energia orgonică este o forta naturala cu entropie inversa/negativa care are rol determinant in organizarea si concentrarea materiei.

Reich a perfectionat si o modalitate psichoterapeutica impreuna cu tehnici fizice de eliberare a blocajelor de energie orgonica din corp, putand astfel limpezii starile negative emotionale si mentale ale pacientilor sai.
El a observat ca aceasta energie pulseaza in aer in jurul tuturor obiectelor animate si neinsufletite.
Construind un microscop de inalta definitie, a putut vedea pulsatiile energiei orgon radiind din microorganisme.

Wilhelm Reich a fost prima persoana care a demonstrat -stiintific- ca un electroscop are o abatere mai într-un mediu încarcat cu Energie Vitală & Forta Vitala.
El a observat ca un tub cu descarcare in vidconduce curentul electric cu o viteza considerabil mai scazuta decat cea normala, dupa ce a fost incarcat cu energie din acumulatorul orgonic un timp mai indelungat.
In plus, sustinea ca plasand un izotop radioactiv in acumulatorul de orgon (acumulatorul orgonic) se poate prelungii perioada de injumatatire nucleara a acestuia (in schimb acumulatorul se incarca cu energeie nucleara, stricandu-se iremediabil, trebuind in totalitate distrus!).

A proiectat si construit un acumulator -sau baterie- orgone (atentie: a c u m u l a t o r , si nu generator !!) cu straturi alternante, care maresc capacitatea de acumulare a acestei energii, cu care Reich energiza oameni si diferite obiecte, si îsi vindeca pacientii care erau asezati în interiorul acumulatorului.

Marea problema a unui astfel de acumulator orgonic, este faptul ca, daca se afla mai mult timp expus intr-un camp de energii negative, se poate contamina usor cu ea.
Reich a numit aceste energii statice, negative, malefice si daunatoare "DOR", venind de la "Deadly ORgone), denumirea reflectand si periculozitatea ei.
Cu acumulatorii lui, a incercat in zadar ca sa transforme aceasta energie negativa periculoase si daunatoare (DOR) inapoi in cea pozitiva si benefica (POR - Positive Orgone), acumulatorii sai trebuind demontate si distruse pt a scapa de DOR-ul acumulat.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Energia Vitală și Radionica

Prin anii '20 a secolului XX., dr. Albert Abrams, un medic din San Francisco, experimentând si folosind si alte metode netraditionale de vindecare, inventeaza Oscilloclast-ul care poate fi considerat prototipul dispozitivelor radionice. Numele original folosit era ERA (Electronic Reactions of Abrams), adica; Reactia Electronica a lui Abrams).

Spre mijlocul secolului trecut dr. Ruth Drown si apoi dr. George De La Warr, creând noi instrumente pentru detectia radiatiilor tesuturilor vii, au inventat Radionica si dispozitivele radionice; un sistem de detectare, de diagnoza si vindecare de la în care atât pentru masuratori cât si pentru vindecari foloseau câmpul- si fluxul Energiei- si Fortei Vitale.

Dispozitivul radionic al lui George DeLaWarr

Poetul -si filozoful- englez, David Herbert Lawrence (1885 - 1930), descrie Energia- si Forta Vitala (adica; Chi sau Prana) ca pe o forta vitala ce strabate omul si poate fi amplificata prin fuziune amoroasa.
wax Aceasta energie vibranta, "serpuitoare", este prezenta în fiecare obiect viu.

Dr. T. Galen Hieronymus (1895-1988), un inginer in electricitate, a numit aceasta energie "Energie Eloptica" si a folosit-o la utilizarea dispozitivului său radionic, un instrument folosit pentru a detecta şi măsura "emanaţiile din materiale".
Instrumentul lui Hieronymus devine standardul prin care celelalte instrumente americane similare sunt concepute.
Sus, la inceputul paginii... | Energie- si Forta Vitala

Motto
:
"Exista mult mai multe realitati obiective, decat fiinte vii in Univers".
Karl Hans Welz

Karl Hans Welz: Orgonite© și Generatoarele de Energie Vitală & Forță Vitală

Karl Hans WELZ - inventatorul Generatoarelor Chi si a Echipamentelor de Energie- si Fortã Vitalã®, a Orgonitei® si a SuperOrgonitei®Anii ’90 au adus în sfârsit mult sperata si asteptata descoperire: inventarea Generatoarelor de Energie Vitală si Forta Vitala.

Dupa mai mult de 30 de ani de cercetari si experimente vaste si multiple cu Energia- si Forta Vitala Universala, Dl. Karl Hans Welz inventeaza si construieste pt prima oara in istorie -in anul 1991- primul Echipament de Energie Vitală si Forta Vitala care este in stare sa genereze si sa emite -efectiv- aceasta energie- si forta benefica si creatoare, adica Generatorul de Energie Vitala.

In fiecare Echipament de Energie Vitală & Forță Vitală confectionata in laboratoarele D-lui Welz, si comercializate de noi, exista inglobata -cel putin un- Generator de Energie Vitală si Forta Vitala.

RAD 2400 HD :: Dispozitiv Radionic :: Echipament de Energie- si Forta VitalaPeste un an, în anul 1992 inventeaza un nou material: Orgonita™ (o matrice speciala de mixtura de materiale speciale corespunzatoare), care este si în prezent cel mai eficace si mai puternic material în acumularea Energiei- si Fortei Vitale, iar mai apoi SuperOrgonita™ (SuperOrgonite™) care este si mai eficient- si mai puternic- si mai performant decat cel precedent.

In anul 1997, el reuseste pt prima data in istorie sa transmita semnale transatlantice de la echipament la echipament utilizand doar campul si fluxul Energiei- si Fortei Vitale (si nu campul- si Energiile Electro-Magnetice), fara interferarea vreunui amplificator, dovedind corectitudinea teoriei sale a 'Legăturilor structurale', respectiv despre Hiper-Spatiu.

In 2002, realizeaza un echipament special pt optimalizarea apei, pt revitalizarea- si reincarcarea cu Energie Vitală si Forta Vitala a apei potabile (Aqua Optimizer™).

Sursă și bibliografie:
Karl Hans Welz: LifeEnergy & LifeForce, Short introduction to LifeEnergy and LifeForce,
Barbara Ann Brennan: Hands of Light (A guide to healing through the human energy field) / Maini tamaduitoare.
Vezi și pagina 'Bibliografie recomandată'.
Traducerea, redactarea, editarea si adaptarea: Sandor -ALeX- Dezsi, © 1998-1999, 2001-2003. Toate drepturile rezervate ! © Copyright

Notă: Pagină preluată -în parte- și de Wikipedia.

Inapoi la inceputul paginii... :: EnergieVitala | Echipamente de Energie Vitala si Forta Vitala
:: Titlul acestei pagini: Scurt istoric despre Energia Vitală Chi ::
 

 
EuroChi | Echipamente de Energei Vitala
EuroChi | Echipamente de Energei Vitala
E-Mail / Mesaj SiteMap / Harta Site Home / Pagina index
Euro Chi: Chi = ENERGIA VITALA = Forța- și elixirul Vieții: Puterea Universului, acum,-și- la îndemâna Dvs.!  |  www.eurochi.ro
Energie-, Forță și Vitalitate pt protecția -energetică- și succesul Dvs.!
*   Euro Chi | Nume template: ~ EuroChi: Chi = Energia Vitala = Forta Vietii :: Chi & Prana & Od & Fluid magnetic & Vril & Emanatia-X & Orgon/Orgone & Bio-Energie | Generatoare Chi originale in Europa (EU & UE) ~ | Template: dothol-ro | Titlul paginii: Scurt istoric despre Energia Vitală Chi | Descriere: :: Energizare de la distanță cu ajutorul Echipamentelor generatoare de Energie Vitală și Forță Vitală Pranică Universală | Protecție- și siguranță energetică | Energie și vitalitate :: | Webmaster: DigitroniX :: Sándor -ALeX- Dézsi :: B-E Corp. | 1998- 2017 © Copyright: Acest web-site impreuna cu toate aceste pagini web (inclusiv conceptia, traducerea, redactarea, textul și adaptarea în limba româna, în totalitatea ei) sunt- și constituie proprietatea exclusivã a D-lor Alex Sandor Dezsi și Karl Hans Welz (Bio-Energy Corporation, LLC). Copyright©. All Rights Reserved! Toate drepturile rezervate! | www.eurochi.ro   *
Referer: | Titlul acestei pagini: Scurt istoric despre Energia Vitală Chi  
~  Distributie: ALeX S D & Bio-Energy Corp.: Primul -și unicul- distribuitor autorizat a Echipamentelor de Energie Vitală și Forța Vieții dotate cu Generatoare Orgonice & Generatoare Pranice & Generatoare Chi / Qi originale integrate, manufacturate din Orgonite® / Orgonita & SuperOrgonita importate direct de la Inventator :: Distribuitor autorizat pentru toată EUROPA și distribuitor exclusiv in Europa Centrală- și de Est a Echipamentelor- și Generatoarelor de Energie Vitală și Forță Vitală Universală | Cursuri și Servicii online / Suport tehnic | Coaching & Consultații  |  ~
[ www.eurochi.ro / Scurt istoric despre Energia Vitală Chi | Contact / Email / Mesaj | Hartă site | www.eurochi.ro/Energia-Vitala---Forta-Vietii---Chi-Scurt-istoric-despre-Energia-Vitala-Chi | dothol-ro | Euro Chi ]